Étlap-itallap - Borlap

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Étlap/itallap megtekintéséhez, letöltéséhez kattintson ide!

 

BORLAP

 

FEHÉRBOROK:

Gedeon Pro Gyöngyözőbor Izsák   3.000.-Ft / 0.75l   400.-Ft / 0.1l

  • Friss körtés-barackos, kirobbanóan gyümölcsösre hangolt illat. Semmi bonyodalom, csupa vidámság. Szájban egészen apró, vidám, nagyon jóleső buborékok hada, ami a kortyban is áradó gyümölcsösség teljesít ki. Utóízben még beköszön egy kis frissítő, limeos-grapefruitos kesernyésség.
  • It’s really fresh and fruity, peachy and peary aromas are exploding in the nose. Nothing complicated, just the clear happiness. Sipping the wine there are some very nice light bubbles, and the fruitiness continues as well. I has fresh lime and grapefruit bitterness in the aftertaste.

Günzer Chardonnay Villány   3.200.-Ft / 0.75l   430.-Ft / 0.1l

  • Testes chardonnay Diósviszlóról, a meleg Csikorgó dűlőből. Tartályban erjedt, majd fele-fele arányban, tartályban és újhordóban érett két évig. Barack, alma, menta, virágok, vanília és hordófűszerek. Nagy, vaskos korty, fás, krémes szerkezet.
  • A full-bodied Chardonnay from Diósviszló, from the warm Csikorgó vineyard. It was fermented in tanks, then half of it was aged in tanks with the other half aged in new barrels for two years. Peach, apple, mint, flowers, vanilla and barrel spices. Big, dense palate and an oaky, creamy structure.
  • Vollmundiger Chardonnay aus Diósviszló. Pfirsich, Apfel, Minze, Blumen, Vanille und Gewürzen des Fasses. Großer, dicker Schluck und eine holzige, cremige Struktur.

Nyakas Irsai Olivér Tök   3.000.-Ft / 0.75l   400.-Ft / 0.1l

  • A népszerű Irsai új évjárata. Zsenge zöld szín, sárgás-ezüstös reflexekkel, szőlővirág és bodza illat, a szellős kortyban citrusok és közel 4 gramm maradék cukor.
  • The new vintage of the popular Irsai. Fresh green colour with yellow-silver tints, grape flower and elderflower aromas, followed by citrus fruit on the airy palate and 4 grams of residual sugar.
  • Neuer Jahrgang des bekannten Irsai. Zarte, grüne Farbe , mit grünlichen-silbrigen Reflexen, ein Duft von Traubenblüte und Holunder, im luftigen Schluck Zitrusfrüchte und beinahe 4 Gramm Restzucker.

Szeremley Rizling Badacsony   3.000.-Ft / 0.75l   400.-Ft / 0.1l

  • A két fajta házasítása Badacsonyból, 70-30 arányban, az olaszrizling javára. Tartályban erjedt, majd rövid ideig érett nagy ászokban. Virágos, gyümölcsös illat, finom savak, sima korty, citrusok és ásványok.
  • A blend of Olaszrizling and Riesling from Badacsony, comprising 70% of the former and 30% of the latter. It was fermented in tanks, then aged briefly in large ászok barrels. Floral, fruity aromas, subtle acidity, smooth palate, citrus fruit and minerality.
  • Ein Verschnitt aus den zwei Sorten aus Badacsony, im Verhältnis von 70-30%, zugunsten des Italienischen Rieslings. Er hat im Behälter gegoren, dann wurde er kurz im großen Lagerfass gereift. Blumiger, fruchtiger Duft, feine Säuren, glatter Schluck, Zitrusfrüchte und Mineralien.

 

ROZÉK:

Günzer Rosé Villány   2.700.-Ft / 0.75l   360.-Ft / 0.1l

  • Akár egy birtokbor, ez a rosé is a pince legjobb területeiről és legjellemzőbb fajtáiból válogatva. A Jammertal, Csillagvölgy, Dobogó és Bocor dűlőből, pinot noir, kadarka, kékfrankos, cabernet franc és merlot. Édeskés gyümölcsillat, eper, málna, szamóca. Kerek korty, primőr ízek, jó savak.
  • Pinot Noir, Kadarka,Kékfrankos, Cabernet Franc and Merlot from the Jammertal,Csillagvölgy, Dobogó and Bocor vineyards. Sweetish fruit nose, strawberry, raspberry, wild strawberry.
  • Pinot Noir, Kadarka, Blaufränkisch, Cabernet Franc und Merlot. Süßlicher Fruchtduft, Erdbeere und Himbeere. Runder Schluck, primeure Aromen, gute Säuren.

Dúzsi Kékfrankos Rozé Szekszárd   2.700.-Ft / 0.75l   360.-Ft / 0.1l

  • Hozza megszokott formáját, halvány rózsaszín, fűszeres, epres, jó savú rozé a Siómente gazdag, barna erdőtalajáról, a leányvári lankákról. Az évjáratnak és a spontán erjedésnek köszönhetően, a korty teltebb, krémesebb, hosszabb.
  • A pale pink, spicy rosé with good drinkability from Siómente’s rich, brown forest soil, from the slopes of Leányvár. Owing to the vintage and the spontaneous fermentation, the palate is rounder, creamier and longer.
  • Würziger Roséwein mit blasser rosaroter Farbe, mit Erdbeere und guten Säuren vom reichhaltigen, braunen Waldboden der Siómente, von den Hügeln des Kellerdorfes Leányvár. Der Schluck ist mollig, cremig und lang.

 

VÖRÖSBOROK:

Gere Portugieser Villány   2.900.-Ft / 0.75l   390.-Ft / 0.1l

  • 100% portugieser bioszőlőből. Alacsony hőmérsékleten, tartályban erjed, majd három hónapig érik ászokhordókban. Lila szín, primőr gyümölcs illat, a kortyban meggy és cseresznye, a visszafogott ászkolás fás jegyeivel. Könnyű, lédús, közvetlen.
  • 100% Portugieser made from organic grapes. Purple colour, primary fruit aromas, sour cherry and cherry on the nose with the oak notes of the discreet use of ászok barrel. A light, juicy, direct wine.
  • 100% Portugieser aus Biotrauben. Lila Farbe, ein Duft von Primeur-Früchten, im Schluck Sauerkirsche und Kirsche, mit holzigen Noten der zurückhaltenden Lagerung beim Ausbau. Leicht, saftig, unmittelbar.

Heimann Kékfrankos Szekszárd   3.200.-Ft / 0.75l   430.-Ft / 0.1l

  • Zsenge kékfrankos fiatal tőkékről. Lassan nyíló, jellegzetes hűvös meggy és cseresznyelé illat, zöldfűszerrel és a kocsány vegetális jegyeivel. Közepes testű, légies kory, jó arányokkal, feszes tanninnal.
  • A fresh and fruity Kékfrankos from young vines. Slowly opening, characteristic cool sour cherry and cherry juice aromas with green herbs and the vegetal notes of the stems.
  • Zarter Blaufränkisch von jungen Weinstöcken. Langsam öffnender, typisch kühler Duft von Sauerkirsche und Kirschsaft, mit grünen Gewürzen und vegetalen Noten des Stiels. Ätherischer Duft mit mittlerem Körper, guten Verhältnissen und festem Tannin.

Thummerer Tréfli Cuvée (édes) Eger   4.300.-Ft / 0.75l   580.-Ft / dl

  • Népszerű édes vörös, hét fajta házasításából. Tartályban erjedt, majd két évig érett nagyhordókban. Gazdag gyümölcsös illat, hömpölygő, viszkózus korty. Alacsony alkoholtartalom, 45 gramm természetes maradék cukor, hosszú utóíz.
  • A popular sweet red from a blend of seven varieties. It was fermented in tanks and then aged for two years in large barrels. Rich fruity nose followed by a smooth, viscous palate. Lowish alcohol, 45 grams of residual sugar.
  • Ein Verschnitt aus sieben Sorten, Reichhaltiger Fruchtduft, fließender, viskoser Schluck. Niedriger Alkoholgehalt, 45 Gramm natürlicher Restzucker, langer Nachgeschmack.

Takler Merlot Szekszárd   4.200.-Ft / 0.75l   560.-Ft / 0.1l

  • Tartályban erjedt és 500 literes hordókban egy éven át érlelt szekszárdi merlot sok-sok piros és fekete erdei gyümölccsel, kedves sav és tanninszerkezettel a helyi lösznek köszönhetően.
  • A Szekszárd Merlot fermented in tanks and aged in 500-litre barrels for a year with lots of red and black forest fruit, pleasant acidity and tannins owing to the local loess soil.
  • Im Behälter gegorener und in 500 l großen Fässern ein Jahr gereifter Merlot aus Szekszárd, mit zahlreichen roten und schwarzen Waldfrüchten, mit netten Säure und Tanninstruktur dank dem lokalen Lößboden.

 

DESSZERTBOR:

Göncöl Aszú Tolcsva   6.000.-Ft / 0.75l

  • Furmint, zéta, hárslevelű és sárgamusoktály házasításából. 25 évnél idősebb tőkék, színes, változatos vulkáni talajok, 2 éves fahordós érlelés zempléni tölgyben. Izgalmas, vibráló illat mézzel, körtével, finom fűszerekkel, hosszú korty, ötputtonyosnak megfelelő cukortartalom.
  • A blend of Furmint, Zéta, Hárslevelű and Sárgamuskotály. Older than 25-year-old vines, colourful, diverse soils and 2 years of barrel ageing in Zemplén oak. Incredible play of 122 grams of residual sugar and a taut acid backbone.
  • Ein Verschnitt aus Furmint, Zéta, Lindenblättriger und gelber Muskateller. Mehr als 25jährige Weinstöcke, färbige, abwechslungsreiche vulkanische Böden, 2jährige Reifung im Zempléner Eichenfass.
Pin It
©2019 Jobb Mint Otthon Kisvendéglő. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper and Kontraszt Webstúdió

Search